Текущата промоция е валидна от 20.10 до 26.10 вкл.
0

Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ИНТЕРНЕТ САЙТА И ЕЛЕКТОННИЯ МАГАЗИН НА „ЩИПКА БГ“ ЕООД

Настоящите ОБЩИ УСЛОВИЯ уреждат взаимоотношенията между „Щипка БГ“ ЕООД, вписано в Търговския регистър към Агенцията по вписванията с ЕИК 204834684 като собственик на домейн www.shtipka.bg от една страна и Потребителите на електронни (Интернет) страници и услуги, намиращи се на домейн www.shtipka.bg, както и отношенията със същите, когато използват информационните и търговски услуги, предлагани от „Щипка БГ“ ЕООД.

Ползвайки този сайт и съдържащата се в него информация се приема, че Потребителят е прочел, разбрал и се е съгласил с ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ИНТЕРНЕТ САЙТА www.shtipka.bg.

„Щипка БГ“ ЕООД си запазва правото да променя „Общите условия“ без предизвестие, като публикува новите „Общи условия“ на сайта си.

Договорът за продажба от разстояние между „Щипка БГ“ ЕООД и Потребителя се счита за сключен от момента на потвърждаване на конкретната поръчка от страна на „Щипка БГ“ ЕООД.

ПОЛЗВАНЕ НА САЙТА WWW.SHTIPKA.BG

Регистрацията на сайта е доброволна и безплатна. Задължителните полета, отбелязани със звездичка, следва да бъдат попълнени. При успешно приключване на регистрацията, Потребителят ще получи потвърждение за успешна регистрация на посочения от него електронен адрес.

За целите на използване на сайта www.shtipka.bg, Потребителят се съгласява и декларира, че ще предостави вярна, точна, актуална и пълна информация при попълване на регистрационната форма или формата за поръчка като гост (наричани оттук нататък с общото наименование Лични данни). В случай, че Потребителят предостави невярна, неточна, неактуална или непълна информация, „Щипка БГ“ ЕООД има право да закрие и/или изтрие информацията за неговия пощенски адрес и да му откаже по-нататъшен достъп до част или до всички свои услуги, както и „Щипка БГ“ ЕООД не носи отговорност за невярно и/или неточно изпълнена поръчка, извършена във връзка с получената от потребителя информация.

ОТГОВОРНОСТ

„Щипка БГ“ ЕООД не носи отговорност за каквито и да е вреди и пропуснати ползи, претърпени в резултат от ползването на сайта www.shtipka.bg.

АВТОРСКO ПРАВO

Дизайнът, структурата и съдържанието на Интернет страницата www.shtipka.bg са предмет на авторско право и се защитават от закона. Изключителното им право на ползване принадлежи на „Щипка БГ“ ЕООД.

„Щипка БГ“ ЕООД предоставя правото на Потребителите да използват всички услуги, които са посочени в сайта само за лични нужди с нестопанска цел и при условие, че не се нарушават авторските права на „Щипка БГ“ ЕООД или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на сайта. Забранява се изрично материалите, публикувани на този сайт да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани с каквато и да било цел от Потребителите. Употребата на публикуваните в този интернет сайт материали в други сайтове е забранена и нарушителите подлежат на санкции съгласно разпоредбите, посочени в Закона за защита на авторското право и сродните му права.

ПРЕДСТАВЯНИ СТОКИ И УСЛУГИ НА САЙТА

В страницата (линка) към всеки артикул, посочен в сайта, е предоставена информация относно цената, основните характеристики на стоката и допълнителна информация, целяща подпомагането на извършването на информиран избор от Потребителите при покупката на продукта.

Всички посочени на сайта цени са в български лева и с включен ДДС. В случай, че стоката има няколко модификации, на страницата ú са посочени цените за всяка от модификациите. В цената на изделието не е включен транспорт и качване на стоката до жилището (разнос), освен когато това не е указано изрично. 

„Щипка БГ“ ЕООД има право по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните продукти, услуги, цени и други характеристики на стоките и Потребителите се считат информирани за посочените промени от датата на публикуването им.

ПОРЪЧКИ И ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА ОТ РАЗСТОЯНИЕ

Поръчки могат да правят само потребители, приели Общите условия.

Потребителят има право да поръчва всички стоки и услуги, посочени в Сайта на „Щипка БГ“ ЕООД. По всяко време преди окончателното потвърждение на Поръчката с попълването на формата за online покупки, Потребителят има право да извършва промени в избраните от него стоки и услуги.

При извършване на поръчка на сайта, Потребителят влиза в договорни отношения с „Щипка БГ“ ЕООД, касаещи конкретната поръчка и регламентирани с настоящите Общи условия. Поръчката се смята за окончателно извършена след получаване на потвърждение на поръчката от страна на „Щипка БГ“ ЕООД. „Щипка БГ“ ЕООД може да поиска допълнително потвърждение, включително по телефон или електронна поща на извършената поръчка. В случай, че Потребителят откаже да предостави изискваната от „Щипка БГ“ ЕООД информация, отказът от предоставянето й автоматично води до отмяна на поръчката с или без допълнително уведомление на Потребителя. В случай, че „Щипка БГ“ ЕООД не успее да установи контакт с Потребителя по телефон или електронна поща с цел потвърждаване на заявената поръчка, след третия такъв неуспешен опит „Щипка БГ“ ЕООД си запазва правото автоматично да анулира поръчката без допълнително да уведомява за това Потребителя. Договорът за продажба от разстояние между „Щипка БГ“ ЕООД и Потребителя се счита за сключен от момента на потвърждаване на конкретната поръчка от страна на „Щипка БГ“ ЕООД.

„Щипка БГ“ ЕООД има право да променя цените, посочени в сайта по свое усмотрение, по всяко време и без да е длъжен да уведомява предварително Потребителите. Потребителят е длъжен да заплати цената, която е била посочена на сайта по време на извършване на поръчката, независимо дали е по-ниска или по-висока от актуализираната цена. При допуснати технически грешки в публикуваната информация на сайта, в резултат на което поръчката не може да бъде изпълнена, „Щипка БГ“ ЕООД има правото да откаже изпълнението на поръчката и не дължи друго обезщетение на Потребителя, освен възстановяване на сумите, заплатени и/или депозирани от Потребителя за отменената поръчка, ако има такива.

ПЛАЩАНЕ

Наложен платеж – при получаване на стоката ти заплащаш сумата на куриер. Всички разходи по наложения платеж са за сметка на Shtipka.bg. Ти ще заплатиш единствено сумата, посочена в твоята заявка.

Микросметка ePay.bg – данните, необходими за плащането, ще бъдат посочени преди приключването на твоята заявка, както и в имейла за потвърждението й, който ще получиш. Подготовката и доставката на поръчката ти ще започнат след получаване на разплащането. Обикновено получаваме потвържденията на плащанията през ePay.bg броени минути след извършването им.

Credit Card ePay.bg – при приключване на поръчката ти в онлайн магазина ни, ще бъдеш пренасочен към сайта на ePay.bg, където ще можеш да платиш чрез твоята кредитна или дебитна карта. Подготовката и доставката на поръчката ти ще започнат след получаване на разплащането. Обикновено получаваме потвържденията на плащанията през ePay.bg броени минути след извършването им.

ДОСТАВКА

(1) ЦЕНИ НА ДОСТАВКИТЕ

За всяка твоя поръчка, без значение стойността или обема й – доставката до адрес е БЕЗПЛАТНА*!

* за поръчки с доставка на територията на Република България.

(2) СРОКОВЕ НА ДОСТАВКИТЕ В БЪЛГАРИЯ

В повечето случаи можеш да разчиташ на доставка между 24 и 36 часа от поръчката, но ти обръщаме внимание, че сроковете винаги зависят от графиците и натовареността на куриерската фирма към дадения момент.

Обичайно поръчките, направени преди 16:00 ч. в работен ден, се доставят на следващия работен ден или най-късно и по-рядко на по-следващия работен ден.

Поръчки, направени в петък-следобед и през почивните дни, обикновено се доставят във вторник.

В периодите, когато има национални празници, в сила е правилото, че поръчки, направени преди 16:00 ч. в работен ден, се доставят на следващия работен ден или най-късно и по-рядко на по-следващия работен ден.

Поръчаните стоки от Shtipka.bg се доставят с куриер до адрес, указан от теб в поръчката ти. Не доставяме до офиси на куриерски фирми. Запазваме си правото, в случай, че преценим, че предоставените данни за доставката са непълни или неточни, да се свържем с теб по телефона или по имейл, за потвърждение или корекция.

ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ

(1) ОТКАЗВАНЕ НА ПРАТКА В МОМЕНТА НА ДОСТАВКАТА Й ЗАРАДИ НЕСЪОТВЕТСТВИЯ

Ти, както и всеки друг наш клиент – имаш Право на преглед на пратките си преди да ги приемеш.

Това означава, че имаш и правото и възможността да откажеш получаването на поръчана от теб пратка в случай, че в момента на доставката установиш, че:

(1) Доставената стока явно не съответства на поръчаната от теб;

(2) Стоката или нейната опаковка са повредени при транспортирането й, което е удостоверено при доставката с подписан от теб и куриера Протокол за увредена стока;

(3) Поръчаната стока не е била доставена в рамките на изрично уговорен срок или, ако няма такъв, не е била доставена в рамките на 14 календарни дни, считано от датата на имейла за потвърждение на поръчките с плащане с Наложен платеж или чрез ePay.bg.

В тези три случая ние се задължаваме да възстановим по сметката ти стойността на покупката ти, включително и разходите ти за доставката й, ако има такива. В случай, че си отказал пратка с Наложен платеж, който не си заплатил отказвайки я, няма сума, която да ти дължим.

Моля, обърни обаче внимание, че не можеш да откажеш получаването, по каквато и да било причина, само на част от твоята пратка. В случай, че установиш частично увреждане или несъответствие между поръчаното от теб и доставеното от нас, трябва да избереш между това да откажеш да приемеш цялата пратка или да я приемеш изцяло (и заплатиш изцяло, ако си я поръчал с Наложен платеж). В случай, че избереш второто, трябва да се свържеш с нас, за да ни кажеш какво желаеш да направим за наша сметка с несъответстващата стока: да ни я върнеш и ние да ти върнем парите или да ни я върнеш, а ние да ти доставим поръчаното от теб.

(2) ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ ЗАРАДИ НЕСЪОТВЕТСТВИЯ СЛЕД ПРИЕМАНЕТО НА ПРАТКА

В случай, че установиш несъответствия след получаването и заплащането на твоя пратка, имаш право да поискаш връщането й и възстановяване изцяло на платената от теб цена, когато:

(1) Цената, която си платил не съответства на дължимата цена съгласно имейла за потвърждение на твоята поръчка.

(2) Когато откриеш несъответствие между поръчана и доставена стока, което не си могъл да установиш в момента на доставката. В такъв случай ние се ангажираме да подменим несъответстващата стока в срок до два работни дни, считано от момента, в който си се свързал с нас и си направил рекламацията.

При гореизброените два случая разходите за връщането на стоката са за наша сметка. 

(3) ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ ПО ЧЛ. 50 ОТ ЗЗП БЕЗ НЕСЪОТВЕТСТВИЯ НА ПРАТКАТА

Освен в случаите, изброени по-нагоре и при, които има някакви несответствия в поръчките ти, цените им и сроковете им на доставка, по силата на член 50 от Закона за защита на потребителите, имаш право да ни върнеш – ЗА ТВОЯ СМЕТКА – всяка закупена от магазина ни стока в 14 дневен срок от получаването й без да дължиш обяснение за връщането:

(1) Ако ни върнеш закупеното в оригиналната му опаковка, след като просто си го прегледал, за да провериш изправността и характеристиките му, ние сме длъжни да ти възстановим – в 14 дневен срок след като си ни върнал стоките – платеното от теб за тях в пълен размер;

(2) Ако ни върнеш закупеното без оригиналната му опаковка и след като си го използвал по начин, различен от описания по-нагоре, ние ти дължим връщане само на част от цената, която си ни заплатил и сме длъжни да ти я възстановим в 14 дневен срок след като си ни върнал стоките и си се съгласил на предложената от нас намалена цена.

(3) Потребителят е длъжен да съхранява получените от ЩИПКА БГ стоки, тяхното качество и безопасност по време на срока по чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите. За да бъдат върнати обратно закупените продукти, задължително условие е те да бъдат в изряден търговски вид, без да са използвани и без да е нарушена целостта на опаковката. Продуктите трябва да отговарят на вида, в който са получени от потребителя. На връщане и отказ не подлежат продукти, които не отговарят на тези условия.
На връщане и замяна не подлежат запечатани стоки, които са разпечатани след доставката им и поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето. Такива са уредите за лична грижа и хигиена като епилатори, машинки за подстригване, самобръсначки, преси за коса и други.

Разходите по връщането на стоките в тези случаи са за твоя сметка.

Във всички случаи (точки 1, 2 и 3), с изключение на този, при който откажеш да приемеш пратка с Наложен платеж, ти трябва да ни информираш за желанието си да ни върнеш стоки и да получиш възстановяване на суми.

Можеш да направиш това като ни пишеш на info@shtipka.bg или като ни се обадиш на 0897003036

Регистрираните потребители, които са влезли в профила си, могат да ползват стандартната ни бланка Формуляр за връщане, която можеш да изтеглиш от тук. След като я попълниш, ни я изпрати на info@shtipka.bg и ние ще се свържем с теб на посочения телефон.   

ДРУГИ

Търговецът има право да променя едностранно всички условия, посочени в сайта www.shtipka.bg, като промените влизат в сила от датата на актуализирането им единствено за бъдещи клиенти. За текущите договори важат редакциите на Общите условия към момента на генерирането им. В сайта www.shtipka.bg се отбелязва датата на последното им изменение. При промяна при текущи договори важат правилата на чл. 147б ЗЗП.  „Щипка БГ“ ЕООД си запазва правото да изпраща на Потребителя съобщения, свързани с нови продукти и услуги, с промоции и/или с промени в условията и начините за доставка на предоставяните стоки и каквато и да било друга информация, публикувана на Сайта.

При използване на сайта www.shtipka.bg, Потребителите се задължават да спазват настоящите Общи условия, както и приложимото за предоставяните на Сайта стоки и услуги законодателство на Република България, включително и международното законодателство.

Търговско наименование: „Щипка БГ“ ЕООД

Единен идентификационен код: 204834684

Адрес: гр. София, п.к. 1796
р-н Младост; ж.к. МЛАДОСТ 1, бл. 50, вх. 9, ет. 2, ап. 188

Електронна поща: info@shtipka.bg

Телефон: 0897003036

ПАЗАРУВАЙ ИЗГОДНОНе изпускай нашите редовни промоции